Veelgestelde vragen

Wat is permanente make-up en is het vergelijkbaar met tatoeëren?


Permanente make-up is geen tatoeage. Allereerst is het erg belangrijk dat uw weet dat permanente make-up niet hetzelfde is als tatoeage. De huid bestaat uit drie lagen. Permanente make-up beperkt zich maar tot de eerste 10% van uw tweede huidlaag. Dit houdt in dat het zich niet te diep in het huid doordringt, waardoor het niet langer dan 2,5 jaar blijft zitten in tegenstelling tot een tatoeage. Een tatoeage doordringt tot uw 3de huidlaag waardoor het vaak als gevolg heeft dat het meer dan 10 jaar of zelfs levenslang blijft zitten. Hierdoor zijn vaak aanpassingen van de wenkbrauwvorm haast niet meer mogelijk. De voordelen van permanente make-up zijn daardoor beter! Een van de vele voordelen is dat verandering van uw wenkbrauwvorm mogelijk is na een tijdje. Het aanbrengen van de permanent make-up wordt gedaan met behulp van een speciale apparaat en een wegwerpnaald.
Worden mijn wenkbrauwen identiek hetzelfde?


Wij streven ernaar om uw wenkbrauwen zo gelijk mogelijk te maken. Ons doel is perfectie en daar zullen wij uiteraard ons best voor doen.
Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling?


Er wordt voor de eerste behandeling altijd voldoende (2 tot 3,5 uur) tijd ingepland. Bij de eerste behandeling zullen de vorm, pigmentkeuze en het te behandelende onderdeel worden voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten. Bij de eerste afspraak wordt ook het "informent consent" formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie. Houd rekening met een lange behandeltijd zodat er een goed resultaat behaald kan worden.
Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?


- Wij adviseren u minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol en aspirine te gebruiken, dit in verband met het bloedverdunnend effect, waardoor de pigment niet goed zal pakken (Paracetamol mag wel).
⁃ De behandelde huid moet 3 a 4 dagen droog blijven, wij adviseren u om uw haren bijvoorbeeld voor die tijd te wassen. Het gezicht kunt u na behandeling schoonmaken met bijvoorbeeld een washand.
⁃ Bij eyeliner: Wij adviseren u een zonnebril mee te nemen, de ogen kunnen wat gevoeliger zijn voor daglicht en kunnen wat gezwollen zijn.
⁃ Bij lippen : Als u regelmatig een koortslip heeft adviseren wij u om 3 dagen voor de behandeling L-Lysine in en Vitamine C-Ester, 1000-2000mg van ieder één per dag op nuchtere maag in te nemen. De merken Solgar en Or- thica werken goed. Zorg ook dat u een koortslip creme (bijvoorbeeld zovirax) in huis heeft.
⁃ Mocht u extra verdoving willen tijdens de behandeling, dan is dit mogelijk met EMLA creme, dit kunt u verkrijgen via uw huisarts d.m.v. een doktersrecept. Zorg ervoor dat u het doosje voorzien van uw naam meeneemt naar de Clinic.
Is een permanente make-up behandeling pijnlijk?


De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders.
Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, kunt u alleen op dokters recept bij uw apotheek EMLA creme verkrijgen.
Deze creme verdoofd de huid zodat het minder gevoelig is. Ook kunt u een half uur van te voren 2 paracetamols innemen (Wij adviseren u alleen paracetamol en geen andere pijnstillers in te nemen).
Ook kan de behandeling als meer pijnlijk ervaren worden als u tijdens uw menstruatie bent.
Wanneer kan ik niet behandeld worden?


- Als u jonger dan 16 jaar bent. - Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. ⁃ Met eyeliners: Als u lijdt aan oogaandoeningen, zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar.
⁃ U Hemofilie ( bloedstollingsziekte) heeft.
⁃ U last heeft van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).
⁃ Als u koorts heeft op de behandeldag.
Hoe gaat een behandeling in zijn werk?


Eerst krijgt u informatie over de behandeling, daarna bepaling van de kleur die gebruikt gaat worden. Vervolgens het tekenen van de wenkbrauw of lipline, daarna de behandeling zelf.
Na de behandeling is de kleur donkerder dan dat het uiteindelijk zal zijn. Dit omdat het pigment nat is en vermengt met wondvocht (waar ijzer in zit) en daarom donkerder op droogt. Door het celvernieuwingsproces is de kleur ongeveer na een week al een stuk lichter.
U krijgt van mij schriftelijk nabehandel advies mee. Indien u dit goed opvolgt, zal de huid zich spoedig herstellen.
Hoe lang blijft permanente make-up zitten?


Gemiddeld blijft permanente make-up 1 tot 1,5 jaar zitten en kunt u ervoor kiezen om een touch-up/opfrisbehandeling te nemen. Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen ( daglicht), zonnebank en peelings.

Daarom is het belangrijk om een factor dagelijks te gebruiken en in zomer maanden een nog hogere factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen vervagen.

Wanneer u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een opfrisbehandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar. Een opfrisbehandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor.
Is het resultaat van permanente make-up voor iedereen hetzelfde?


De resultaten van permanente make-up verschilt per persoon. Het resultaat is afhankelijk van uw type huid en meerdere factoren. In dat geval zal de pigment minder goed zijn werking doen en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn. Indien uw in het verleden ook PMU hebt gehad en weg gelazerd is, moet uw ook rekening houden met meerdere nabehandelingen. Dit vanwege dat er meer littekenweefsel zich in de wenkbrauwen bevindt dan gewoonlijk.
Wat kunt u verwachten bij de eerste behandeling?


Tijdens de eerste behandeling zullen wij een gesprek met uw aangaan. Uw wensen en vragen worden hierin besproken. Samen met u bepalen wij bij de eerste afspraak de wenkbrauwvorm en de bijpassende kleur. Vervolgens wordt er slecht één laagje pigment aangebracht op uw huid. Het is belangrijk dat u realiseert dat wij meerdere behandelingen inplannen om laag voor laag te werk gaan. Dit is van belang voor de kwaliteit van de permanente make-up.
Voor wie is permanente make-up geschikt?


Permanente make-up is geschikt voor iedereen die het wilt! Maar uiteraard zijn er diverse redenen waarom u kiest voor permanent make-up: - Weinig tijd voor uw dagelijkse make-up routine - Moeite met het in vorm brengen van uw wenkbrauwen - Allergiënen voor bepaalde soort make-up - Geen volle wenkbrauwen, maar die graag wilt! - U altijd nette verzorgde wenkbrauwen wilt hebben. - Last van verlies van wenkbrauwharen, dit wilt herstellen.
Is permanente make-up veilig?


Het is bewezen dat permanente make-up geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om permanent make-up te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het "informent consent formulier" moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan. Op de pigmenten zijn strenge eisen die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl
Is na de eerste behandeling dit het blijvende resultaat in kleur en vorm?


De kleur zal een tot twee tinten oplichten. De vorm zal ook eerst iets breder worden. Na enkele dagen zal dit herstellen.
Ik heb vaak last van een koortslip, maar ik wil graag lipliner, kan dit wel?


Het volgende advies helpt een koortlip te voorkomen, maar ook te genezen! Neem 3 dagen voor de behandeling L-Lysine in en Vitamine C-Ester. De merken Solgar en Or- thica werken goed. Al naar gelang de ernst en frequentie van de koortslip, kunt u variëren tussen de 1000mg en 2000mg per dag, per voedingssupplement. Neem de voedingssupplementen op nuchtere maag en samen in. U kunt eventueel 7 dagen na de behandeling stoppen met de voedingssuplementen.
Ik onderga binnenkort chemotherapie, wat kan permanente make-up voor mij betekenen?


Permanente make-up kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat u met de therapie start. Wij brengen een schaduw aan tussen de bestaande haartjes, mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heeft u toch tijdelijke wenkbrauwen. U kunt ook op de wimperrand een poederig lijntje laten zetten, zodra de wimperhaartjes uit vallen heeft u toch kleur rondom de ogen.
Gaat het zwellen?


Bij een behandeling voor de eyeliner kan soms wat zwelling optreden. De eyleliners worden na de behandeling direct gekoeld en u wordt geadviseerd thuis ook te koelen om eventuele zwelling te voorkomen.
Kan het gaan ontsteken?


Permanente make-up is volledig veilig, ook voor mensen met een gevoelige huid. Echter, bij elke behandeling waar men huid doorborend te werk gaat is er kans op ontsteking. Daarom is het belangrijk om altijd met schone handen de gepigmenteerde plek aan te raken.
Zwemmen of saunabezoek binnen 2 weken na de behandeling wordt i.v.m. eventueel ontsteking gevaar afgeraden.
Behalve natuurlijke cel vernieuwing, is ook het afweersysteem en invloed van UV-licht bepalend voor de duur dat de permanente make-up blijft zitten. Omdat de huid van ieder individu anders is, is bovenstaande tijd dat de permanent make-up blijft zitten een gemiddelde.
Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?


Voor een snelle genezing en het mooiste resultaat adviseren wij u met onderstaande rekening te houden:
⁃ Houd de behandelde huid 3 a 4 dagen na de behandeling droog. Gebruik géén water, milk, lotion en breng geen make-up aan op de huid. De huid zal hierdoor sneller en mooier genezen.
⁃ Er ontstaan hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Krab deze korstjes er NIET AF, maar laat de huid dit zelf afstoten. Zo voorkomt u eventuele littekens.
⁃ Wij adviseren u een week na de behandeling niet in de zon met de behandelde huid te gaan.
⁃ Voor wenkbrauwen: Indien u in de toekomst in de zon gaat, bescherm uw wenkbrauwen met een beschermings factor van 30 of hoger. Zo minimaliseert u het blekende effect van het zonlicht.
⁃ Voor de lippen: bij het regelmatig hebben van een koortslip adviseren wij u: tot 1 week na de behandeling L-lysine en vitamine C- Ester,1000-2000mg per dag in te nemen op een nuchtere maag.
⁃ Zorg ook dat u een koortslip creme (bijvoorbeeld zovirax) in huis heeft.
Na hoeveel weken volgt de nabehandeling?


Wij hanteren 6 weken voor het nabehandelen van de permanente make-up. Een nabehandeling is nodig omdat tijdens het genezingsproces er altijd wat afstoot zal plaatsvinden. Dit omdat het lichaam alles wat lichaamsvreemd is (in dit geval pigment), probeert af te stoten.
Ik ben verhinderd om op de afspraak te komen, wat nu?


Annuleren dient minimaal 48 uur van te voren te geschieden, anders wordt 30% van het tarief van de behandeling in rekening gebracht wegens gereserveerde tijd- en onkosten, uitsluitend de calamiteiten.
Hoe lang blijft eyeliner goed zichtbaar?


Eyeliner of infralash kan goed zichtbaar blijven tot wel 7 jaar. Wat belangrijk is om te weten is dat als u ooit last heeft gehad van een oogontsteking (herpes) dan is het helaas niet mogelijk om deze behandeling te doen. Wimperextensions moeten 6 tot 8 weken van te voren verwijderd zijn voor dat er een lijntje getekend kan worden, met extensions kan er geen behandeling gedaan worden. Eyeliner zal meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het op een vochtige plek is.
Kan ik een correctie bij u laten doen?


Het is mogelijk om een correctie te laten doen, maar wij gaan wel eerst samen met de klant bekijken hoeveel werk en behandelingen het kost om een goed resultaat te krijgen.

Logo transparant